Een blik op alternatieve geneeskunde voor slapeloosheid

Perioden van slapeloosheid treffen iedereen op een bepaald moment in hun leven. Voor sommige mensen is slapeloosheid een chronisch probleem, wat leidt tot slaapgebrek en moeite met functioneren tijdens dagelijkse activiteiten. Het risico op ongevallen tijdens het autorijden of op het werk neemt toe voor slapelozen, samen met de risico’s voor hartaandoeningen, obesitas en diabetes.

Gebrek aan slaap kan een diepgaand effect hebben op uw relaties en welzijn in het algemeen, waardoor het moeilijk wordt om op het werk en thuis te functioneren.

Het is erg belangrijk om een bevoegde arts te raadplegen voor aanhoudende slapeloosheid; nog steeds wil niet iedereen direct naar een slaappil gaan om te helpen met slapen. De meeste voorgeschreven slaapmiddelen zijn verslavend en als je er eenmaal aan verslaafd bent, is het moeilijk om er weer vanaf te komen.

Gelukkig kunnen veel alternatieve en natuurlijke methoden je helpen om beter te slapen. Sommige hiervan omvatten het ontwikkelen van goede slaapgewoonten, terwijl andere kruidenremedies clonazepam bestellen of oefeningen zijn die een betere slaap bevorderen.

Alternatieve geneeskunde voor slapeloosheid

Hier volgen enkele manieren waarop u gemakkelijker in slaap kunt vallen zonder het gebruik van mogelijk verslavende medicijnen:

Analyse van het probleem – Een van de meest effectieve manieren om met slapeloosheid om te gaan, is het opsporen van de oorzaak van de moeilijkheden om in slaap te komen en/of door te blijven. Een voorbeeld hiervan zijn stress of emotionele problemen. Als een van beide de oorzaak is, kunt u deze het beste direct aanpakken en op deze manier kunt u positieve resultaten zien in gezondere slaappatronen. Misschien is er recentelijk een trauma of overstuur in je leven geweest en heeft dit soort emotionele overbelasting tot slapeloosheid geleid. Financiële problemen, werk, persoonlijke relaties en familiezorgen zijn slechts de soorten problemen die u ‘s nachts wakker kunnen houden. De hulp inroepen van een gediplomeerde therapeut of soms zelfs praten met een vriend kan helpen pijnlijke gevoelens te verlichten, waardoor stress en angst worden verlicht waardoor u ‘s nachts beter kunt slapen.

Kruidengeneesmiddelen – Door de eeuwen heen zijn er veel kruiden ontdekt die een snelle en rustgevende nachtrust kunnen bewerkstelligen. Deze omvatten valeriaanwortel, die uit onderzoek blijkt om mensen te helpen de hele nacht rustig in slaap te vallen en te slapen. Kamille wordt vaak gedronken als thee voor het slapengaan om de nodige ontspanning te bewerkstelligen om in slaap te vallen. Andere kruiden die vaak worden gebruikt in combinatie met kamille of valeriaanwortel zijn hop, passiebloem en citroenmelisse. Er zijn kant-en-klare slaapverwekkende theesoorten die een of meer van de bovenstaande kruidengeneesmiddelen bevatten, die samenwerken om de slaap te bevorderen. Kruiden kunnen ook worden gebruikt als etherische oliën in aromatherapie, waarmee je de kracht van geur kunt gebruiken om je geest te ontspannen en beter te slapen.

Voedsel – Warme melk en scherp kersensap bevatten tryptofaan, een natuurlijke verbinding die slaap opwekt. Tryptofaan is de voorloper van de natuur van de neurochemische serotonine, die zichzelf vervolgens omzet in het hormoon dat bekend staat als melatonine. Melatonine stijgt ‘s avonds nadat het is vrijgegeven uit de pijnappelklier in de hersenen, waardoor een natuurlijk slaappatroon wordt veroorzaakt. Je kunt maximaal een kopje scherp kersensap drinken, dat veel tryptofaan bevat. Bananen bevatten, net als kersen, tryptofaan, dat in de hersenen kan worden omgezet in serotonine en melatonine. Eet ongeveer een half uur voor het slapengaan een banaan om een rustigere gemoedstoestand en een betere nachtrust te bewerkstelligen. Te kort voor het slapengaan eten kan ook bijdragen aan slapeloosheid en het wordt aanbevolen om niet later dan 4 tot 5 uur voor het slapengaan grote maaltijden te nemen.

Melatonine – Zoals eerder vermeld, is melatonine een natuurlijk hormoon dat wordt gemaakt door de pijnappelklier en het komt ook voor in planten en dieren en wordt verondersteld het circadiane ritme (lichaamsklok) in te stellen dat nodig is voor een goed slaappatroon. Melatonine is nuttig bij mensen die last hebben van slapeloosheid als gevolg van nachtdiensten en kan mensen met een jetlag helpen hun symptomen van slaapgebrek te overwinnen. Melatonine kan zeker voor een korte periode worden ingenomen; er is echter meer onderzoek nodig om te bepalen of dit natuurlijke hormoon veilig is voor langdurig gebruik.

Acupunctuur – Beoefenaars van de traditionele Chinese geneeskunde wenden zich vaak tot acupunctuur als een manier om mensen te helpen een betere nachtrust te krijgen. Dit omvat het inbrengen van fijne naalden in bepaalde acupunten van de huid. Het idee achter acupunctuur is het verbeteren van de stroom van de energie van je natuurlijke lichaam, genaamd qi, die langs “snelwegen” of meridianen op het lichaam stroomt. De Chinezen geloven dat de balans van de qi en dus van het lichaam kan helpen bij het verlichten van alle soorten kwalen en dat het de onbalans is die de bron is van alle slechte gezondheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *