Natuurlijke geboortegeheimen onthuld – De 4 sleutels tot het bereiken van een natuurlijke geboorte

 

Je wilt een natuurlijke bevalling, maar iedereen vertelt je geboortehorrorverhalen, de video’s die je hebt gezien laten vrouwen schreeuwen en hun echtgenoten haten, en de bevallingsleraar in het ziekenhuis lijkt te denken dat pijnmedicatie onvermijdelijk is? Hou je jezelf voor de gek door te denken dat je een natuurlijke geboorte kunt hebben?

Er is veel informatie over de bevalling beschikbaar in boeken, online en via verhalen die we horen. Het probleem is dat niet alle beschikbare informatie je in staat zal stellen om een natuurlijke geboorte te bereiken. Veel ervan is in feite negatieve, ontkrachtende informatie die u vertelt welke interventies waarschijnlijk bij u of uw baby zullen worden uitgevoerd, en hoe u natuurlijk ‘de ruggenprik’ wilt.

“Als je doet wat iedereen doet, krijg je wat iedereen heeft. Als je iets anders wilt, moet je iets anders doen.”
Wat doet iedereen anders?

Als u bent zoals de meeste vrouwen in de westerse cultuur, zult u zich bij uw arts melden en zeggen: “Ik denk dat ik zwanger ben.” U wordt dan gestuurd voor bloedonderzoek en krijgt te horen wat u moet doen totdat u wordt doorverwezen naar een verloskundige. Je prenatale bezoeken, die elk ongeveer 5 minuten duren, gaan zo door tijdens de zwangerschap. Bij elk bezoek krijgt u te horen wat u moet doen; er is weinig discussie over wat u wilt voor prenatale testen en screening, of dat u lichaam voorbereiden op bevalling testen wilt. Als je vragen stelt, krijg je te horen dat je te veel leest of je geen zorgen hoeft te maken, “zij” zullen voor alles zorgen. Wanneer je je wensen voor een natuurlijke bevalling kenbaar maakt, krijg je te horen dat je natuurlijk kunt “proberen” om op natuurlijke wijze te bevallen.

U leest dan ‘Wat u kunt verwachten als u in verwachting bent’, kijkt naar TLC’s ‘The Birth Story’ en schrijft u in voor de geboortecursus van het ziekenhuis. Ze zullen u vertellen wanneer u naar het ziekenhuis moet komen, wanneer u uw ruggenprik kunt krijgen en hoe het verblijf in het ziekenhuis zal verlopen.

Je krijgt horrorverhalen over de geboorte of verhalen over hoe geweldig de ruggenprik was van mensen op het werk, vrienden, familie en vreemden in de bus. Epidurals werden gegeven, wateren werden kunstmatig gebroken, pitocin werd gedruppeld en episiotomieën werden gesneden. Hun baby’s werden handmatig, met een pincet, met een vacuüm of met een keizersnede naar buiten getrokken. Ze zagen hun baby’s pas voor het eerst nadat ze waren geprikt, gepord, schoongemaakt en aangekleed.

Is dat wat je wilt voor je geboorte-ervaring?

Als je iets anders wilt, moet je iets anders creëren. Er is een andere kant aan de bevalling en het ligt binnen jouw macht om het te bereiken. U hoeft alleen maar informatie te krijgen, ondersteuning te bieden en mensen te modelleren die de geboorte hebben bereikt die u voor u en uw baby wilt.

Wat zijn de 4 sleutels tot het bereiken van een natuurlijke geboorte?

1. Omring jezelf met vrouwen die krachtige geboorte-ervaringen hebben gehad.

Er zijn veel vrouwen die geweldige geboorte-ervaringen hebben gehad en bereid zijn deze te delen. Je kunt ze vinden via verwijzingen van doula’s en vroedvrouwen, via opvoeders voor bevallingen, of op forums voor natuurlijke geboorten en ontmoetingen. Laat ze je hun geboorteverhalen vertellen: wat ze deden om zich voor te bereiden op de geboorte, wie ze hadden bij hun geboorte, waar ze kozen om te bevallen, wat was hun emotionele beleving van de geboorte. Modellering en mentoring zijn belangrijke manieren om doelen te bereiken. U kunt profiteren van de geboorte-ervaringen van andere moeders om u heen, zodat u zich op dezelfde uitkomst kunt voorbereiden.

2. Lees boeken die je leren hoe je jezelf, je lichaam en het geboorteproces kunt vertrouwen.

Er zijn veel boeken die over natuurlijke bevalling gaan. Lees het beste van het beste, zoals ‘Ina May’s Guide to Childbirth’, ‘Childbirth without Fear’, ‘Gentle Birth Choices’ en ‘Immaculate Deception’. Deze boeken leggen uit hoe en waarom een natuurlijke bevalling de beste optie is voor je baby, hoe je zonder tussenkomst kunt bevallen en verdrijven de mythes over de superioriteit van een medisch begeleide bevalling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *