Tip voor het kopen van meubels – Tekenen van kwaliteitsmeubels

Als u meubelwinkels bezoekt, vindt u een verbijsterende reeks huismeubels. Bijna alles ziet er mooi uit op de showroomvloer, maar het kan op het eerste gezicht moeilijk te zeggen zijn welke meubels de tand des tijds zullen doorstaan en welke niet. Hier zijn enkele aanwijzingen om in gedachten te houden de volgende keer dat u meubelboutique-winkels bezoekt. Deze tips kunnen u helpen beslissen welke meubels uw tijd en geld waard zijn.

Materialen zijn belangrijk als het gaat om huismeubilair. Als je een relatief groot budget voor meubelen hebt, is het een goed idee om items te zoeken die zijn gemaakt van massief hardhout zoals eiken, kersen, esdoorn, berken, mahonie, walnoot of teak. Zachtere houtsoorten zoals dennen, ceders, sequoia’s of sparren zijn een goede keuze als uw budget niet genoeg is voor hardhout.

Zoek voor kleinere budgetten naar huismeubilair dat is gemaakt van multiplex in plaats van spaanplaat. Hardhoutfineer op multiplex kan zeer mooie meubels van hoge kwaliteit maken die zowel mooi als duurzaam zijn. Als u zich geen hardhoutfineer kunt veroorloven, overweeg dan om meubels te kopen die gebruik maken van duurzaam laminaatfineer.

Goede materialen zijn een indicator van kwaliteit, maar zelfs de beste materialen zijn niet veel waard als de constructie van het meubilair slordig is. In de loop der jaren hebben meubelmakers constructiemethoden ontwikkeld die extreem duurzame, stevige meubels produceren. Helaas hebben sommige fabrikanten snelkoppelingen bedacht die het gemakkelijker en goedkoper maken om huismeubilair massaal te produceren, maar resulteren in inferieure items die niet de duurzaamheid hebben van goed geconstrueerde stukken.

De punten waarop afzonderlijke stukken hout met elkaar verbonden zijn, verbindingen genoemd, vertegenwoordigen potentiële zwakke plekken in een meubelstuk. Om deze reden zijn sterke verbindingen een goede indicator van het kwaliteitsniveau van een stuk. Verbindingen van de hoogste kwaliteit worden gemaakt door twee stukken hout zo te snijden dat ze in elkaar grijpen wanneer ze worden samengevoegd. Deze mooie voegen zijn terug te vinden in de mooiste meubels. Een meer budgetvriendelijke maar toch zeer sterke verbinding wordt gemaakt door pluggen of schroeven te gebruiken. Nietjes zijn een goedkope kortere weg, en je moet stukken vermijden die ermee zijn gemaakt die je in meubelzaken vindt.

Hoeken moeten worden verstevigd met blokken hout die zichtbaar zijn vanaf de binnenkant van de unit. Goed geconstrueerde meubels hebben achterpanelen die aan de achterkant zijn bevestigd en stofpanelen tussen lades, dus deze blokken zijn mogelijk niet zichtbaar. Als u het stuk echter voorzichtig duwt, zal blijken hoe stabiel het is. Als de blokken op hun plaats zitten, zou het duwen van het item heel weinig beweging moeten veroorzaken.

Probeer altijd de lades als het stuk ze heeft. Ze moeten goed in hun openingen passen en op één lijn liggen met elkaar. Je zou ze moeiteloos in en uit moeten kunnen schuiven, maar je zou ze niet helemaal uit de basis moeten kunnen trekken. Deuren moeten gemakkelijk en geruisloos kunnen zwaaien en netjes sluiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *