Veroorzaakt uw werk slaaptekort? – 7 mogelijke manieren

LANGE WERKUREN

Langer dan de normale acht uur op het werk blijven, is de grootste bepalende factor voor hoeveel slaap Amerikanen op een normale dag krijgen. Overuren komen in veel bedrijfstakken veel voor. In de cultuur van veel organisaties kan slechts acht uur werken zelfs worden beschouwd als vroegtijdig overslaan. Mathias Basner, een onderzoeker aan de University of Pennsylvania School of Medicine Lormetazepam medicatie apotheek bestudeerde 47.731 Amerikanen. Hij ontdekte dat degenen die langer werkten, tijd vonden voor andere activiteiten door hun slaapuren te verkorten.

SLAAPLOOSHEID VEROORZAAKT DOOR ZORG

Als u zich zorgen maakt over uw werk, kan het moeilijk zijn om ‘s nachts te slapen. Om deze slapeloosheid tegen te gaan, drinken veel mensen een alcoholische drank of nemen slaapmiddelen om in slaap te vallen. Het probleem hiermee is dat je lichter slaapt en niet de REM-slaapfase hebt die zo herstellend is voor de hersenen.

PLOEGENWERK

Als je werkt op tijden dat je normaal gesproken zou slapen, verstoor je je circadiane ritme. Dit ritme is de cyclus die je lichaam dag na dag herhaalt. Slaapstoornis in ploegendienst heeft effecten die erg lijken op jetlag. Ploegendienst treft mensen in verschillende sectoren: geneeskunde, productielijnen, technologie, telefonische servicemedewerkers, transport. We hebben ook licht nodig in onze dagen om de melatonine te produceren die nodig is voor een goede nachtrust. Overdag moeten slapen als je nachtdienst hebt, berooft je van zonlicht.

LANG REIS

Reistijd, inclusief de tijd in de file, kan een groot deel van uw dag in beslag nemen. Het zou kunnen worden beschouwd als een van de verborgen kosten van het leven in de buitenwijken. Om het verlies van die uren goed te maken, is het verleidelijk om de slaaptijd te verkorten. Vermoeidheid veroorzaakt door het gebrek aan slaap kan het woon-werkverkeer zowel gevaarlijk als stressvol maken. Chauffeurs met een slaaptekort veroorzaken meer dan 100.000 auto-ongelukken per jaar (National Sleep Foundation).

VANUIT HUIS INLOGGEN OP UW KANTOORCOMPUTER

Wat een geweldige technologische vooruitgang om vanuit huis in te kunnen loggen op je werkcomputer! Of is het? Wanneer stopt het werk en begint de vrije tijd? Op je bank werken met je laptop terwijl je probeert deel te nemen aan de gezinstijd is voor geen van beide activiteiten effectief. En hoe verleidelijk is het om in de stilte van de nacht door te werken om in te halen wat je nog niet compleet voelde van je dag! De overgang van werken achter de computer naar in slaap vallen kan ook moeilijk zijn, met als gevolg dat u nog later in slaap valt.

ONGEZOND ETEN

Door lange dagen te werken en overdag geen pauzes te nemen, kan er te veel tijd tussen voedselinname en slechte voedselkeuzes ontstaan. Late zakendiners of diners met klanten kunnen een erg volle maag betekenen als u naar bed gaat. Dit kan een negatief effect hebben op de kwaliteit van je slaap.

GEBREK AAN BEWEGING

Lichaamsbeweging wordt vaak vergeten omdat er niet genoeg tijd of energie over is nadat aan de werkeisen is voldaan. En te laat op de avond sporten kan het ook moeilijk maken om in slaap te komen. Vroeg genoeg opstaan om te sporten kan een echte uitdaging zijn als je ‘s nachts niet genoeg slaapt.

Als sommige van deze factoren uw slaap beïnvloeden, wilt u misschien naar oplossingen zoeken die u kunnen helpen om beter voor uzelf te zorgen. Na verloop van tijd stapelen de effecten van slaapgebrek zich op en kunnen ze een groot aantal fysieke, mentale en emotionele problemen veroorzaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *