februari 5, 2023

Wat iedereen moet weten over het streamen van video

1 min read

Single calm young Indian woman in blue blouse and long hair holding pencil in hand while seated at desk in front of laptop computer in bright room; Shutterstock ID 515426818

De term “streaming video” verwijst naar een technologie voor gegevenscompressie en buffering waarmee video in realtime via internet kan worden verzonden. Nu hoef je niet te wachten tot het videobestand volledig is gedownload om het te bekijken. Dit is het belangrijkste kenmerk van het ontvangen van dit type high-speed video, die wordt verzonden via een continue stroom HBO Max van opeenvolgende gecomprimeerde pakketten en wordt afgespeeld op het moment van verzending.

Om een ​​videostream te bekijken, heeft de gebruiker een speciale flash-speler nodig om de gegevens te decoderen en op het scherm weer te geven. Deze speler kan worden geïntegreerd in de browser of werken als een zelfstandig programma. Er zijn drie meest populaire spelers: RealOne Player, Windows Media Player en Quicktime Player.

Er zijn twee manieren om zo’n video te streamen: de ene is progressief en de andere is realtime. Het eerste type streaming geeft je een betere beeldkwaliteit en je kunt gewoon een standaard webserver gebruiken. Het grootste nadeel is echter dat het niet mogelijk is om van de ene aflevering naar de andere te springen, en daarom wordt het alleen gebruikt om korte videoclips via internet uit te zenden.

Voor het streamen van video is een streamingserver vereist, maar u kunt de video op elk moment bekijken. Dit type is geschikt voor het streamen van lange video’s.

More Stories

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.