Wat is een QR-code?

De Quick Response-codes, die in 1994 werden ontwikkeld, werden voor het eerst gebruikt om voertuigen te volgen tijdens het fabricageproces van Toyota. Nu, meer dan tien jaar later, wordt deze krachtige code gebruikt in bijna elke branche die gegevens moet opslaan. In feite zijn deze codes niet langer alleen voor industrieel gebruik, aangezien veel individuen ze gebruiken om hun persoonlijke gegevens op te slaan.

Waarom zijn QR-codes beter dan barcodes?

Een streepjescode is een eendimensionale code die informatie bevat. Barcodelezers en scanners zijn erg populair geworden omdat ze productinformatie kunnen opslaan die met hoge snelheid kan worden uitgelezen. Barcodes zijn echter beperkt in de hoeveelheid inhoud die ze kunnen bevatten.

Naarmate de wereld evolueert, is het noodzakelijk geworden om meer informatie op te slaan dan in barcodes past. Voor eendimensionale code was er weinig of geen hoeveelheid die kon worden opgeslagen.

Het maximaliseren van het aantal streepjescodes om meer gegevens op te slaan, zorgde voor ongemakken zoals leesbaarheidsproblemen, hogere afdrukkosten en extra ruimtevereisten. Tweedimensionale codes verspreid over de horizontale en verticale gebieden zijn het antwoord op dit probleem, wat resulteert in een vierkante QR-code.

Om deze code te lezen heeft u een barcodelezer of scanner nodig. Daarom waren ze alleen populair voor industrieel en commercieel gebruik. Met de komst van mobiele telefoons, smartphones en downloadbare scanner-apps overstegen QR-codes echter al snel de sectorgrenzen.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone met een scanner-app, dus je kunt free qr code generator no sign up overal vandaan en de gegevens die ze bevatten interpreteren. Om deze reden winnen snelreactiecodes aan populariteit in advertenties, marketing, sociale netwerken en evenementenbeheer.

T-shirts, billboards, gedrukte media, elektronische media, productverpakkingen, brochures, visitekaartjes, kaartjes voor evenementen, websites en meer bevatten allemaal deze 2D-codes. Deze eigenzinnige codes kunnen een krachtige impact hebben op hoe u uw dagelijkse sociale leven voert of uw bedrijf promoot en kunnen eenvoudig worden gegenereerd met behulp van onze gratis QR-codegenerator.

Veel smartphonebezitters wachten vaak met het typen van lange URL-adressen van websites in kleine mobiele browsers. Een van de eerste dingen die bedrijfseigenaren moeten doen, is dus een snelle responscode voor hun website genereren met behulp van een gratis dynamische QR-codegenerator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *